
Elektrický Pomalý hrnec
Specialista na přípravu jídel z „jednoho hrnce“ a na pečení masa vcelku.
Pomalé vaření patří v současné době k novým
trendům přípravy pokrmů. Pomalým vařením jídla získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým množstvím
koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou vhodná i pro různé druhy diet. Přímo ideální jsou pro všechny, kteří chtějí
hubnout a přitom se příliš neomezovat v jídle. Největší výhodou vaření v Elektrickém Pomalém hrnci je úspora času při vaření
a nízká spotřeba elektrické energie.
Další informace o Pomalém hrnci najdete na stránkách výrobce zde...
Pomalý hrnec je velkým pomocníkem nejen pro zaměstnané ženy, ale i muže, pro maminky s malými dětmi, pro ženy v domácnost...
Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři.
Jak vypadá a jak pracuje.



Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální kameninovou nádobou, ve které se jídlo připravuje. Vnější
povrch hrnce tvoří kovový plášť s držadly a ovládacím panelem. Na ovládacím panelu se nastavuje rychlost vaření a doba vaření (pouze modely s časovačem). Po uplynutí
této doby se hrnec automaticky přepne na udržovací teplotu (pouze modely s časovačem).
Vaření v Pomalém hrnci ocení také chataři a chalupáři.
Kameninová nádoba udrží potraviny dlouho teplé. Používá se pro servírování jídla na stůl. Jídlo se v ní může uchovávat i v ledničce.
Kameninová nádoba i poklice se myje běžným způsobem teplou vodou s přípravkem na nádobí nebo v myčce nádobí. Připečené jídlo se nechá odmočit a odstraní gumovou
špachtlí. Vodní mapy v kameninové nádobě se odstraní octem. Vnější kovový plášť hrnce stačí otřít vlhkou utěrkou. Pomalý hrnec
má odpojitelnou přívodní šňůru. Lépe se s ním manipuluje a lépe se skladuje.
Recepty, rady a návody na vaření v Pomalém hrnci najdete zde... .
Šetří čas.
Do kameninové nádoby Elektrického Pomalého hrnce vložíme maso a k němu všechny přísady. Důkladně promícháme a zakryjeme poklicí. Hrnec zapneme na I. nebo II. stupeň podle toho, kdy chceme, aby bylo jídlo připravené. Na I. stupeň se jídlo vaří asi 8 hodin, na II. stupeň 4 až 5 hodin. Během vaření nemusíme obsah hrnce kontrolovat, tak jako při klasickém vaření. Vaří bezpečně a bez dozoru. Jídlo se v hrnci vaří pozvolna, takže se z něj neodpařuje tekutina. Nemůže se připálit, „neuteče“ a nemusí se průběžně míchat. Přitom je v hrnci dostatečná teplota, aby bylo jídlo bezpečně uvařené.